Бил красив слънчев  ден. Почивайки си на плажа, английската двойка

...
Бил красив слънчев  ден. Почивайки си на плажа, английската двойка
Коментари Харесай

Двойка намерила това на плажа и спечелила 70 000 $

Бил хубав слънчев  ден. Почивайки си на плажа, британската двойка Хари и Анджела Уилямс решили да се разходят по брега.

Разхождайки се по плажа Мидълтън Сандс покрай залива Моркамб, двойката внезапно усетила неприятната миризма на мъртва риба. Когато наблюдавали миризмата на гниеща риба и разкрили сивкава бучка, малко по-малка от топка за ръгби.

„ Камъкът “, който бил източникът на ужасната миризма, съвсем предиздвикала двойката да избяга от мястото, където го намерили, само че Хари ненадейно си спомнил за нещо, което бил прочел.

Странният „ благоуханен “ продукт може би е скъпо повърнато от кит!

Така се и оказали! Вонящият обект се оказал чисто и просто амбра – твърдо восъчно вещество, създадено в храносмилателния тракт на кита.

Двойката била прочела за амбрата във вестника, тъй че увили бучката в шал и я занесли вкъщи.

Подобни „ камъчета “, открити инцидентно на плажа, могат да костват хиляди долари. Най-често кехлибарът се употребява в парфюмерията. Казват, че способността му да резервира миризмата за дълго време е просто фантастична.

Купувачите са подготвени да платят на съпрузите Уилямс 70 000 $ за вонящия камък, тежащ 1,57 кг. Това си е напряко облага от лотарията! И всичко това, тъй като китът повърнал на точното място, в точното време.

Амбрата се секретира в жлъчния канал и червата на кашалота и се счита, че се създава, с цел да улесни прекосяването на твърди, остри предмети, които китът може да е ял.

Следващия път, когато отидете на плажа, не забравяйте да се огледате за специфични „ ароматни “ продукти.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР